Toruga Japonya’da #17: Nagoya + Sakae

Tokaido Shinkansen’le Tokyo’dan ayrılıyorum ve Osaka’ya giderken yol üzerindeki Nagoya’ya da uğrayacağım.

Japan Rail Pass Tokaido Shinkansen’i kullanmaya izin veriyor. Fakat trenlerin 3 çeşidi var. Hızlısından yavaşa doğru sırasıyla; Nozomi, Hikari ve Kodama. Nozomi’de zaten Rail Pass geçerli değil. Dolayısıyla Hikari veya Kodama’ya binebiliyorum. Ben tercihimi Kodama’dan yana yapmıştım. Rezerve olmayan vagonlar Kodama’da biraz daha fazla. Bu yüzden seçmiş olabilirim veya ilk o geldiği için. Net hatırlamıyorum.

Buradan Shin-Osaka’ya geçmem gerekiyordu ve yaklaşık 4 saat sürüyormuş. Çünkü tren tüm duraklarda duruyor. Fakat o kadar uzun gibi gelmemişti bana. Sadece duraklarda uzun beklediğini hatırlıyorum. Kaçırdığım bir diğer noktaysa her saat genelde iki adet sefer oluyormuş, birisi Nagoya’ya kadar, diğeri Shin-Osaka’ya kadar. İşte Japonya’nın acemisi olduğumdan Nagoya’nın son durak olduğu Shinkansen’e binmiş oldum. Fakat bunu avantaja çevirip madem ineceğiz biraz dolaşalım dedim.

Evet, yolculuğumuz Nagoya İstasyonu’nda sona eriyor. Şimdi istasyon çevresinde biraz takılmaya başlıyorum. Saat hala erken.

Üstteki resimde değişik bir bina fark ettiniz mi? Benim de dikkatimi çekti. Yaklaşalım bakalım neymiş?

Burası Mode Hal Isen’miş. 36 katlı bir eğitim tesisi. Üç meslek okuluna da ev sahipliği yapıyormuş. İstasyon çevresinde dikkat çeken yerlerden birisi.

Sonra haritadan Sakae’nin buraya çok da uzak olmadığını görüyorum. Orada SKE48’in ana vatanı ve sahnelerinin bulunduğu Sunshine Sakae adlı bir mekan var. Bir idol otakusu olarak gelmişken göz atmak istiyorum ve buraya doğru yola çıkıyorum. Haritadan yakın ve kolay gibi gözükse de değilmiş. Bir kaç kez yanlış yola da saparak Nagoya’da daha çok vakit geçirmiş olacağım. Yola devam…

Bir süre yola devam ettikten sonra sonunda hedefimize ulaşıyoruz. Sunshine Sakae aslında AVM tarzı bir yapı. Önünde bir dönme dolap var, en ilgi çekici noktası da o. İçerisinde Tsutaya var, SKE48’in sahnesi var yine SKE48’in cafe/shop’u da vardı. Çok da büyük bir yapı olmadığını söyleyebilirim.

Maalesef SKE’nin sahnesinden görebildiğimiz de bu, kapalı bir kapı. Burada kimse de yoktu AKB sahnesinin aksine. Orada daha içeriye girebilmiştim. Burada da biraz daha içeriye girmeyi isterdim. Neyse en azından gitmedik, yakından görmedik demeyiz.

Sakae’ye gitmek çok zamanımı aldı, artık güneş batıyor ve Osaka’ya vardığımda hava kararmış olacak. Nerede kalacağıma dair bir planım da yok. Nagoya İstasyonu’na kadar tekrar yürümem mümkün değil. Bu nedenle buradaki Sakae İstasyonu’ndan Nagoya Metro’yu kullanmaya karar veriyorum. İlk defa Japonya’da bir metro kullanacağım. Neyse ki bilet alım işlemleri filan rahat, menüleri İngilizce olarak da kullanabiliyoruz. Sadece bir durak gidecek olmama rağmen burada da belki aşırı yorgunluktan ters tarafa giden metroya bindiğim için yolu yine uzatıyorum. Hemen bir sonraki durakta inip diğer metroya geçiyorum ve sonunda başladığım noktadayım. Gelecek yazıda Shin-Osaka’ya doğru yola devam edeceğiz ve orada Osaka Loop Line’a geçerek Osaka İstasyonu’na varacağız. Okuduğunuz için teşekkürler.

“Toruga Japonya’da #17: Nagoya + Sakae” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*