Bundan 10 yıl önce insanlarımızda animenin ne olduğuna karşı kesin bir yargı yoktu. Ne olabilirdi bu kelime? Türkçe bile gözükmüyordu. Bir de yandaşı manga vardı. Onu biraz zorlarlarsa askerlikle ilgili bir anlama yuvarlayabiliyorlardı ama anime? Yok, bu kelimenin bir ifadesi akıllara gelmiyordu kolay kolay.
Aradan yıllar geçti. Ülkemiz insanı internetle tanıştı. Her ne kadar interneti özgür ve ucuz olarak hala kullanamasalar da internet bazı terimleri anlamlandırabilirdi. Anime de bunlardan birisi oldu. Ülkemizde anime kelimesinin ifadesi internetin gelişmesiyle doğru orantılı olarak anlam kazandı.
2010’larda artık bir çok kişinin anime hakkında genel bir kanısı olduğunu görebilmekteyiz. 10 yıl önce azınlıkta olan anime sever topluluk o zamanlar sanal aleme sıkışık bir durumda gibiydi. Kendisi gibi olanları ancak sanal alemde bulabiliyor, bu şekilde izlediklerini karşılıklı değerlendirme ve öneriler alma şansı elde ediyordu. Ama artık çok daha rahat ve göğsünü gere gere “anime izliyorum” diyebiliyor ve çevresinden “o ne ki” gibisinden bakışları daha az alıyor. Aksine bilmeyenler de eskisi gibi olaya kayıtsız kalmak yerine internet üzerinden ulaşabilmek çok kolay olduğundan “bu meret neymiş” diye araştırıp izlemeye koyuluyor.
O yüzden iyisi mi hiç anime izlememiş birisini alın ve ona anime izlediğinizden bahsedin. O ne ki derse anlatın, izleyebileceği ve bilgi edinebileceği siteleri önerin. Belli mi olur? Bir bakmışsınız ertesi günü anime sever yeni bir arkadaşınız olmuş.
Selam 🙂
Öncelikle hayırlı olsun,
Yazı ile ilgili yoruma gelince;
İş yerindeki bir arkadaşıma anime dedim o ne dedi, budur dedim bu yaşta çizgi film mi izliyorsun dedi 2miz de işten çıktık 😀
aynı durum nedense benim başıma hep geliyor. ”bu yaşta çizgi film mi izlenirmiş” diye blaaa blaa blaaa sen animeyi öğren önce sonra konuşalım dimi ama 😀
doğru. öyle oluyor hep
bendeki farklı benim anime izlediğimi öğrendiğinde sende mi izliyorsun 😀