MIKA NAKASHIMA’YI TANIYALIM PART.2 (LØVE)

8. Seppun

Sekizinci tekli olarak 50.000 sınırlı sayıda piyasaya sürülen Seppun yani Öpücük, aslında ORIGINAL LOVE grubunun 1993 yılında çıkardığı hit şarkısı ve Mika tekrar yorumlamış. Yine altı dakika gibi uzun bir süre olsa da oldukça yumuşak bir Reggae tona sahip. Sözleri ise Love Addict kadar davetkar.

Kimin versiyonun daha çok sevdiğime karar vermedim… Mika’nın müzik tarzını beğendiyseniz ORIGINAL LOVE şarkılarına da bir göz atın.

Şarkının müzik videosu da var ancak youtube’da resmi olarak eklenmeyenleri buraya eklemiyorum.

ORIGINAL LOVE Seppun

ORIGINAL LOVE LET’S GO TO THE DARKSIDE OF THE MOON

9. You send me love

İkinci orijinal şarkı, duygusal ve nazik Jazz tarzına geri dönüş yapıyor. Elektrik piyano ve bass ile süslenmiş bir aşk şarkısı. Bazı İngilizce sözler içeriyor ve Mika’nın telaffuzu oldukça iyi.

Sözler Mika, aranjman absolute3 tarafından yapılmış.

10. Be in Silence

Love Addict teklisinden gelen bu şarkı saksafon ve flüt ile albüme oldukça uyum sağlıyor. Sözler Mika, yapımcılığını absolute3 üstlenmiş.

11. LOVE NO CRY

Üçüncü orijinal şarkı ve yine benim favorim olan bu şarkı ile albüm biraz hızlanıyor. Pozitif duygular barındıran eğlenceli arka vokaller, gitar ve yaylılar eşliğinde bir şarkı. Özellikle bu şarkıda Mika’nın vokalleri parlıyor.

Sözler Mika, aranjman CHOKKAKU tarafından yapılmış.

12. Aishiteru (Album Version)

Altıncı teklisi Sana Aşığım anlamına geliyor ve Sevgililer Günü balladı olarak çıkan bu şarkı albümde yerini daha Jazz olarak almış. Bu versiyonda fugelhorn ve davul kullanılmış. Tekli versiyonu oldukça yalın olduğu için ben albüm versiyonunu tercih ederim.

Söz ve beste H, teklinin aranjman shinya, albüm versiyonunun aranjmanı Shin Kono.

13. LAST WALTZ

Son şarkımız Son Vals, kapanış için bundan daha uygun bir şarkı olamazdı. RESISTANCE mini albümünden gelen bu şarkı sözler Mika, beste Yasuya Okano, aranjman Nobuyuki Shimizu tarafından yapılmış, saksafonla süslenmiş. Benim gibi saksafon sesini seviyorsanız bu şarkı tam size göre.

Bonus THE ROSE

Altıncı tekliden gelen bu şarkı Mika’nın söylediği tamamı İngilizce olan ilk şarkı. Bette Midler‘in aynı adlı şarkısının yeniden yorumlanmış hali. Aranjman Shima Ken tarafından yapılmış.

Ancak büyük ihtimalle İngilizce olduğu için albümde kendine yer bulamamış.

Bu albüm sanatçının en iyi albümü olabilir benim gözümde. Prodüksiyon akıl almaz derecede kaliteli. Bir tane bile kötü deyip eleyebileceğiniz şarkı yok. Aranjmanlar titizlikle profesyoneller tarafından yapılmış. Sözler genel olarak aşk temasında ilerliyor. Tarz Jazz ile karar kılınmış ve tekliler buna entegre edilmiş bazı zamanlarda. LØVE, Mika’nın bir J-POP idolü değil uluslararası standartlarda bir Jazz şarkıcısı olduğunu kanıtladığı albümü. Albümdeki neredeyse bütün şarkıları Mika yazmış. Ayrıca TRUE’dan sonra kalitenin yükselişine de şahit olduk. Böylesine muhteşem bir albüm yaptıktan sonra, beklentiyi yükseltmiş haliyle. Bu yüzden daha sonraki albümlerinde farklı müzik tarzlarına yelken açıyor.

Şarkıların bazılarının fazla uzun ve yavaş olması genel dinleyici kitlesini sıkabilir. Ancak eğer Jazz, yumuşak, dingin ve dinlendirici şarkılar dinlemek istiyorsanız mutlaka göz atın.

Eğer herhangi bir yanlış bilgi varsa iletişime geçebilirsiniz. (instagram: sera__421)

Okuduğunuz için teşekkürler…

Esra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*